Waarop moet je letten bij de aankoop van een WMS-systeem?

1. Denk na over de functionaliteiten

Waar loop je tegenaan binnen de huidige voorraadflows? Denk na over alle aspecten en processen die komen kijken bij een Warehouse Management System. Waaraan moet het WMS voldoen om constant een optimalke werking van jouw organisatie te garanderen? Het geeft je een beeld over waar je direct een oplossing voor nodig hebt en wat minder dringend is. Zo kan je prioriteit geven aan wat echt belangrijk is en welke ingreep nu of pas later aandacht vereist.


  Get in touch!

2. Zorg voor draagvlak bij je medewerkers

De gebruikers van jouw nieuwe WMS, moeten ook inzien waarom een goed WMS noodzakelijk is. Betrek je werknemers daarom in de brainstorm over de functionaliteiten. Je verhoogt niet alleen hun betrokkenheid, maar verkrijgt zo ook andere frisse en vernieuwende inzichten die uw werking zullen verbeteren!


3. Evaluation of suppliers

De implementatie van je nieuwe WMS moet natuurlijk waarde creëren op lange termijn. Hou er dus rekening mee hoe je magazijn er binnen 3 tot 5 jaar zal uitzien. Onvoorziene wijzigingen zijn natuurlijk niet uit te sluiten, maar dankzij software op maat zijn aanpassingen steeds mogelijk. Zo is jouw WMS altijd volledig afgestemd op jouw huidige manier van werken en is ook de toekomst verzekerd.


4. Optimization of Human Capital

Heb jij zelf al een goed idee over hoe je WMS er moet uitzien en welke functionaliteiten je nodig hebt? Heb je nog geen implementatiepartner? Of heb je totaal geen idee hoe je hieraan moet beginnen? Bekijk dan zeker de mogelijkheden en aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze analisten zijn gespecialiseerd in het opzetten, implementeren, uitrollen en opvolgen van uw nieuwe Warehouse Management Systeem!


  Meer informatie over onze software oplossingen


Waarom kiezen voor een ERP-systeem?