Yard management oplossingen voor Group-GTS

Over het bedrijf


Group-GTS verzorgt containertransporten en warehousing. Vanuit hun vestigingen in Kallo en Tessenderlo bedienen ze heel Europa.


De uitdaging

Group-GTS beschikt over 36.000 m2 overdekte magazijnruimte en 250.000 m2 buitenopslag. Dit zijn duizenden containers. Er is dus nood aan een overzicht. Al deze gegevens beheren in Excel is een enorme uitdaging. Er was nood aan een overzichtelijke applicatie die het gehele proces beheert.

De oplossing op maat


Om het overzicht te bewaren van wat binnenkomt en buitengaat, ontwikkelden wij samen met hun general manager en logistieke manager een yard management systeem voor de site in Kallo. Dit yard management systeem maakt het eenvoudig om de containers op een logische en effectieve manier te stockeren. Group-GTS groepeert ze per zone, per klant of volgens een ander criteria. De software stelt bij het inlezen van de gegevens meteen de meest optimale opslagzone voor.

Als die bepaalde container wordt opgehaald, kunnen de magazijnmedewerkers met enkele klikken zien in welke zone en waar in die zone de container zich bevindt. Zo is er op elk moment een volledig overzicht en minimaliseren ze het tijdverlies.
Daarnaast ontwikkelden we ook een facturatiemodule voor Group-GTS. Als een container binnenkomt, begint de teller automatisch te lopen. Rekening houdend met het aantal vierkante meter van de container en de zone.

Als de container wordt opgehaald, stopt de teller met lopen en maakt het systeem de factuur automatisch op en zet ze klaar voor verzending. Een serieuze stap vooruit in vergelijking met de vroegere Excel-files.


Alle Houtpellets - Meer tijd voor kernprocessen en strategische beslissingen